Kjøp av bitcoin og ethereum med minst mulig gebyr

10.02.2022

Unngå å betale for mye gebyrer og få mest mulig bitcoin (btc) eller ethereum (eth) for pengene dine ved å følge tipsene i denne guiden. Du vil også kunne overføre dine coins til valgfri kryptolommebok gratis.


Guiden er delt i 2 alternativer. Alternativ A fungerer for deg som er komfortabel med å gjøre utenlandsbetalinger fra nettbanken din. For deg som er mest komfortabel med å gjøre innenlands betalinger fra nettbanken din, kan alternativ B være best. Litt avhengig av beløp en vil sette inn og beløp en handler for vil gebyrene i begge alternativene bli ganske like. Det vil dog bli ett ekstra kjøp av kryptovaluta og en ekstra overføring av kryptovaluta med alternativ B. Med andre ord så er det litt mer jobb med alternativ B. For begge alternativ skal bitcoin og/eller etherium kjøpes hos Gemini.

Alternativ A: Handel hos Gemini


Steg 1:

Opprett en konto hos kryptobørsen Gemini. Gemini har ingen gebyrer for innskudd, lave gebyrer på kjøp av btc og opp til 10 gratis uttak i måneden. Gå gjennom verifiseringsprosedyren. Det enkleste er nok å gjøre det på mobilen. Ha gyldig ID tilgjengelig. Aktiver 2FA innlogging for å gjøre kontoen din tryggere. Dette finner en under settings.

Steg 2:

Sett inn penger via bankoverføring. På Gemini går en til: Transfer --> Deposit into Gemini --> velg EUR eller GBP. I dette eksempelet bruker vi euro. Første gangen må en registrere bankkontoen med IBAN nummer. IBAN finner du som regel på kontoutskriften din. Selv om du har bankkonto i NOK kan du velge euro som ”native currency”. Når du har valgt innskudd i euro på Gemini får en betalingsinstrukser på skjermen og tilsendt på mail. I nettbanken din velger du betal til utland. Overføringsvaluta velger en euro og sum i euro en vil overføre. På bankkonto legger du inn IBAN nummer fra instruksen. Ofte vil da Swift og mottaker bank fylles ut automatisk. Hvis ikke legger du dette inn og velger Sveits som land for banken. Som mottaker av betalingen legger en inn Gemini Europe Ltd og adressen. Land for mottaker er UK. Viktig: I betalingsinstruksen får du en referansekode som må legges inn som melding til mottaker for at pengene skal bli kreditert din Gemini-konto. Er du usikker, overfør et veldig lite beløp første gangen. Bankoverføring tar som regel i underkant av en virkedag. En betaler kun gebyr til egen bank som for eksempel for DNB er NOK 30 kr per overføring.

Steg 4:

Gå til Exchange --> Velg vekslingspar: EUR/BTC --> endre order type til: Market --> velg eurobeløp en skal handle for --> trykk buy og bekreft. En handler da til beste pris tilgjengelig der og da. (Hvis en velger ordretype Limit, legger en inn btc prisen en ønsker å handle på, og hvor mye euro en vil handle for. Dette brukes da for eksempel for å få kjøpt eventuelle dipper i kursen).

Steg 5:

Overfør dine nykjøpte coins gratis til valgfri lagringssted. Du kan selvsagt velge å beholde dine midler på Gemini, men Gemini har opp til 10 gratis uttak per måned.

 

Ethereum kan kjøpes på samme måte som beskrevet i punkt 4.  

Steg 3:

Når pengene er kommet inn på Gemini må en gjøre følgende: Settings --> Trader Interface --> Velg «ActiveTrader». En vil da kunne veksle euro om til Btc med bare 0,35 % gebyr. Gebyrene om en bruker «Gemini basic» er betydelig høyere. ActiveTrader er kun tilgjengelig på nettsiden og via innlogging i nettleser på mobilen. Gemini appen tilbyr ikke Active Trader p.t.

Handelsstrategi

En fornuftig strategi for mange som har et langsiktig perspektiv vil være å spare faste beløp over tid (kalt DCA-Dollar cost average). Avgjør hvor mye du vil spare i løpet av en måned. Gå så inn og kjøp for beløpet på samme dag hver måned. Eventuelt del beløpet opp i antall uker og kjøp på en fast ukedag. Gemini tilbyr nå faste kjøp i basic varianten sin, men der er gebyrene høye. For et kjøp på 50 euro betaler en 2 euro i gebyr. Bruker en ”Active Trader” er gebyret bare 0,175 euro. Jeg vil tro at gjentatte kjøp på faste tidspunkt snart blir tilgjengelig også i ”Active Trader”.

Alternativ B: Handel hos Gemini via Firi


Steg 1:

Opprett konto hos den norske kryptobørsen Firi. For mer informasjon om Firi, les min beskrivelse her.


Steg 2:

Overfør norske kroner fra din bank og til Firi. Følg instruksene du finner på Firi. Firi krever ikke noe gebyr for innskudd og som regel vil bankoverføringer til norske kontoer være gratis.


Steg 3:

Når innskudd er mottatt, kjøp Litecoin (ltc). Handelsgebyr hos Firi er cirka 0,5 %.


Steg 4:

Opprett konto hos kryptobørsen Gemini (se detaljer under Alternativ A, steg 1).


Steg 5:

Overfør litecoin til Gemini. Gebyr for overføring av litecoin fra Firi er p.t. i underkant av 1 USD.


Steg 6:

Når litecoin er mottatt hos Gemini følger en punkt 3-5 i Alternativ A. I stedet for vekslingspar EUR/BTC, velger en LTC/BTC eller LTC/ETH, avhengig av hvilken valuta en vil kjøpe. Med ”Active Trader” betaler en bare 0,35 % gebyr for vekslingen.Dersom du setter pris på tipsene i denne artikkelen og vil ha litt ekstra krypto, hadde jeg satt pris på om du bruker mine affiliatelinker til å registrere deg hos Gemini og Firi.